Rani Rosius Ouders – Ouders, Ziekte, Familie, Kinderen, Jong

Rani Rosius Ouders
Rani Rosius Ouders

Rani Rosius Ouders | Rani Rosius, een atleet in het Belgische atletiekteam, staat bekend om haar sprintvermogen. Tijdens haar carrière won ze drie keer de Belgische titel. Rosius nam deel aan de 4 × 100 m estafette op de Europese U20-kampioenschappen 2019 in Bors.

Samen met het Belgische team werd ze gediskwalificeerd voor de heats. Met een persoonlijk record op de 100m werd ze in 2020 de eerste Belgische winnaar van het evenement. Haar tijd werd enkel overtroffen door Kim Gevaert als snelste Belgische vrouw.

Tijdens de Belgische kampioenschappen atletiek in het Koning Boudewijnstadion won Rani Rosius de 100 meter in een persoonlijk record. Na 11,39 seconden te hebben geklokt, heeft de 20-jarige Limburger alle eerdere records in België overtroffen om de op één na snelste vrouw ooit van het land te worden.

Haar Belgisch record is 11.04 en zij is de enige die het beter heeft gedaan. Kevin Borlée liep een blessure op tijdens de 100 meter sprint op de Olympische Spelen. Hevige regen dwong het Belgisch Kampioenschap na de hordenraces even stil te leggen, precies zoals de dag ervoor. De wedstrijden konden een half uur later hervat worden, om 17u25.

De deelnemers wisten de eerste paar meter van de 100 meter binnen opvallende afstand van Rosius te houden, maar ze sprintte plotseling weg van het verzamelveld in een verbluffend snelheidsvertoon. Het kostte haar vijfhonderdste van een seconde om haar persoonlijke record van een week oud te verbeteren. Een Belgische Cheetah, Cynthia Bolingo, won de zilveren medaille in 11,63 seconden, terwijl een andere Cheetah, Imke Vervaet, de bronzen medaille won in 11,68 seconden voor België.

Rani Rosius Ouders
Rani Rosius Ouders

Een zichtbaar ontroerde Rosius uitte zijn ongeloof na de wedstrijd en zei: “Ik kon het niet geloven.” Ik ging deze race in met de gedachte dat ik mezelf niets meer te bewijzen had en zeker niet van plan was sneller te rennen dan ik de vorige week was gegaan. Zelfs mijn coach had vertrouwen in mij, aangezien hij eerder had gezegd dat het een realistische mogelijkheid was om de op één na meest succesvolle Belgische atleet aller tijden te worden. Aan welke grenzen moet ik me houden? Geen idee”, zegt de schrijfster. Tijdens de Nacht van de Atletiek op 6 september zal Rosius het podium betreden op haar thuisbaan in Heusden, waar ze zal optreden.

READ ALSO  Jellycheat.com Robux - How To Get Robux From Jellycheat com

Bij het hoogspringen bij de mannen ging nog een 20-jarig groot talent met de overwinning naar huis. Ondanks een sprong van meer dan 2m25 bleef Thomas Carmody slechts twee centimeter achter op zijn een week oude Belgisch record in de U23-divisie.

Het is nog maar een jaar geleden dat Rosius het Belgische juniorenrecord (U20) op de 100 meter verbrijzelde, dat ze van Kim Gevaert leek te hebben gestolen. Een niet-gerelateerd technisch probleem verhinderde echter dat dit werd gehomologeerd.

Door een probleem met de techniek kreeg iedereen als gevolg van de storing een te snelle tijd toegewezen in drie series van 100 meter. Aangezien Rosius niet gehomologeerd kon worden, bleef de BR van de ploeg op naam van Kim Gevaert, die 11e eindigde bij de junioren met een tijd van 11.52.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!